استیو جابز اولین نسخهی آیفون را در ۹ ژانویهی ۲۰۰۷ (۱۹ دی ۱۳۸۵) معرفی کرد؛ محصولی انقلابی که به گفتهی جابز، هم یک آیپاد با صفحهنمایش عریض و کنترلهای لمسی بود و هم یک تلفن همراه جنجالی با قابلیت اتصال به اینترنت.
از زمان عرضهی اولین گوشی آیفون، یکی از سؤالاتی که برای بسیاری از کاربران این دستگاههای هوشمند ایجاد شده، معنی حرف i در ابتدای نام iPhone است.
حرف i صرفاً در iPhone به کار نرفته است و تقریباً ۳۰ محصول اپل در حوزهی سختافزار و نرمافزار ازجمله iPad و iPod و iMac نیز با حرف i شروع میشوند.
تا پیش از بازگشت استیو جابز به اپل در سال ۱۹۹۷، این شرکت در آستانهی ورشکستی کامل قرار داشت؛ اما جابز با عرضهی iMac در سال ۱۹۹۸ توانست اپل را نجات دهد.
حرف i در آیفون
آی مک محصولی نوآورانه و جدید بود که بهعنوان اولین All in One اپل میتوانست امکان دسترسی کاربران را به اینترنت که در آن بازهی زمانی قابلیتی بسیار خاص به شمار میرفت، فراهم کند.
نام تقریباً ۳۰ محصول اپل در حوزهی سختافزار و نرمافزار با حرف i شروع میشود
جابز برای نامگذاری iMac، در ابتدا به سراغ نام MacMan رفت. این نام، مشابه عباراتی مانند Walkman و Pac-Man بود که بهترتیب نام یک برند تولیدکنندهی پلیر قابل حمل موسیقی و یک بازی محبوب آرکید هستند.
نام مورد نظر جابز اگرچه برای او جالب به نظر میرسید، اما کن راسل، یکی از همکاران اپل در یک شرکت تبلیغاتی، به جابز پیشنهاد داد که از عبارت iMac برای نامگذاری این کامپیوتر شخصی استفاده کند. به گفتهی راسل، معنی حرف i در ابتدای نام iMac مخفف کلمهی اینترنت (internet) است.
جابز پیشنهاد راسل را قبول کرد و iMac بهطور رسمی در ۶ می ۱۹۹۸ (۱۶ اردیبهشت ۱۳۷۷) معرفی شد. جابز در زمان رونمایی این محصول به این موضوع اشاره کرد که iMac تلفیقی از سادگی مکینتاش و هیجان اینترنت است و برای دسترسی سریع و ساده کاربران به اینترنت تولید میشود.
حرف i در iMac
اگرچه هنوز اپل دلیل مشخصی را برای استفاده از حرف i در ابتدای نام iPhone عنوان نمیکند؛ اما منطقی است که این نامگذاری را به کاربرد اصلی این محصول، یعنی استفاده از اینترنت در یک تلفن همراه ربط دهیم.
با توجه به اینکه گوشی آیفون، حالا از آیپاد پیشی گرفته و به موفقترین و پرفروشترین محصول اپل تبدیل شده است، تصور اینکه در آیندهی نزدیک نام این محصول جنجالی اپل به چیزی غیر از iPhone تغییر پیدا کند بسیار سخت خواهد بود.